ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

ДП "МДЗО" повністю розуміє і розділяє обурення жителів Пологівщини

2020-06-21 13:41:55

За даними ЗМІ, 19 червня 2020 року жителі Пологівського району оголосили безтермінову акцію протесту: «Жителі сіл Семенівка та Григорівка Пологівського району заблокували рух вантажівок на дорозі, що веде до райцентру. Від сьогодні фури не пропускають дорожнім мостом, бо він вже геть «вбитий». Протестувальники кажуть, що з таким навантаженням дорожньому мосту залишилося існувати кілька днів, після цього сполучення тут взагалі припиниться».

Зі своєї сторони ДП «Місцеві дороги Запорізької області», як балансоутримувач дороги повідомляє: ми повністю розуміємо і розділяємо обурення місцевих жителів!

 

Головним чином жителі Пологівського району переймаються рухом перевантаженого автотранспорту через невеличку дренажну конструкцію, руйнацію її портальних стінок та ухилу узбіччя від непередбаченого на них навантаження. У 2018 році, ділянка дороги О081983 Чернігівка – Новополтавка – Семенівка – Басань вже потребувала відновлення. І була приведена у проїзний стан.

Крім цього, навесні 2020 року за зверненням органів місцевого самоврядування на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» фахівці підрядної організації проводили ліквідацію розмивів узбіччя вздовж цього автошляху. Та привели дорогу до проїзного стану. Та нині, через збільшення інтенсивності руху великовантажного транспорту, стан дороги та узбіч погіршився, що і стало приводом до перекриття руху транспорту місцевими жителями.

Хочемо підкреслити, що головна проблема знищення доріг та узбіч полягає не у Великому будівництві, як переконані жителі Пологівського району. А у невиконанні своїх функцій Державною службою України з безпеки на транспорті («Укртрансбезпека»).

Розв’язання цього питання лежить поза сферою діяльності ДП «Місцеві дороги Запорізької області». Керівництво держпідприємства неодноразово зверталось до профільного Департаменту облдержадміністрації, стосовно руйнації доріг загального користування місцевого значення Запорізької області перевантаженим великоваговим транспортом.
Було проведено кілька нарад за участі «Укртрансбезпеки», Нацполіції та профільного Департаменту облдержадміністрації, де були обговорені заходи з недопущення перевищення навантажень на автошляхи Запорізької області. Проте, відповідно до чинного Законодавства, дієві важелі впливу знаходяться виключно у сфері діяльності Державної служби України з безпеки на транспорті. Адже саме вони мають стежити за порушеннями з боку перевізників великовантажних авто.
Зважаючи що фахівці «Укртрансбезпеки» фактично не справляються зі своїми повноваженнями по всій державі, 17 червня 2020 р. Президент України Володимир Зеленський в рамках термінових заходів доручив правоохоронним органам стежити за порушенням габаритно-вагових обмежень на дорогах України. Адже наслідки від руху перевантажених авто дорогами України прийняли справді загрозливі масштаби по всій державі.

*Фото: видання "Районка"

Відео