ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Якісне впорядкування дорожньої основи - запорука тривалого використання дороги після реконструкції

2020-05-06 16:00:50

В рамках реконструкції ділянки, протяжністю 1,1 км на обласній автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О080823 /Т-04-08/ - Дніпровка завершено влаштування додаткового шару основи з доменного шлаку завтовшки 27 см у кількості 11 568 м².

Роботи виконує підрядна організація ТОВ «ІНКОМЦЕНТР-ІНВЕСТ» на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області».

 

Попередньо робітниками підрядної організації було проведено влаштування земляного полотна, роботи з ущільнення ґрунту, а також влаштування основи з піску завтовшки 15 см у кількості 2 541 м³. Завдяки проведеним заходам забезпечується якість виконання дорожніх робіт та збільшується термін використання автошляху.

Окрему увагу будівельники приділяють штучним спорудам, які забезпечать водовідведення та захист від підтоплення. Зокрема, проєктом передбачено впорядкування трьох наявних труб та влаштування нової, діаметром 3х0,5. Зазначені роботи знаходяться на завершальному етапі.

Нагадаємо, відповідно до норм ДБН України, реконструкція - це перебудова існуючої автомобільної дороги, пов'язана із підвищенням її техніко-економічного рівня та пропускної спроможності шляхом зміни основних технічних параметрів. у результаті цих робіт категорія дороги обов’язково підвищується. Тож, дорога загального користування місцевого значення О080823 /Т-04-08/ - Дніпровка стане автошляхом ІІІ категорії.