ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

На автодорозі О080511 Вільнянськ-Славгород завершено ямковий ремонт

2020-04-15 12:28:38

Підрядна організація ТОВ «Ремшляхбуд» завершила виконання робіт з аварійного ямкового ремонту асфальтобетоном на ділянці О080511 Вільнянськ-Славгород обласної автомобільної дороги загального користування місцевого значення Вільнянського району Запорізької області.

 

Згідно з умовами договору, ТОВ «Ремшляхбуд» провело аварійний ямковий ремонт асфальтобетоном на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області». Нині дорога відремонтована до проїзного стану. Роботи були виконані під пильним контролем інженерів технічного нагляду держпідприємства-замовника. 

 

Наступним кроком, який запланований до виконання на автодорозі О080511 Вільнянського району, стане проведення ямкового ремонту пневмоструменевим методом. Головна відмінність між цими методами полягає у площі дефектів дорожнього полотна, що ліквідуються. Відповідно вони  вимагають різних методів роботи.

 

Так, під час проведення аварійного ямкового ремонту асфальтобетоном  роботи виконуються на тих аварійних ділянках, де ями мають глибину понад 5 см та площею ремонту до 25 м². Тож, вибоїни вирізаються до правильної геометричної форми, заповнюються гарячою асфальтобетонною сумішшю, яка потім ущільнюється катком.

 

Під час проведення ремонту пневмоструменевим методом ліквідуються ями та вибоїни глибиною від 3 до 5 см та площею до 1 м². Роботи виконуються за допомогою спеціальної дорожньої машини з пневмогідравлічною гарматою. Цей дорожній механізм за допомогою стисненого повітря видуває пил та чужорідні тіла з тріщин та ям на дорожньому покритті. І відразу ж заповнює їх спеціальними матеріалами – сумішшю щебеню та бітумної емульсії.

 

ДП «Місцеві дороги Запорізької області» приносить свої вибачення за тимчасові незручності та просить водіїв об’їжджати ділянки на яких ведуться роботи.