ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Дотримання технології ліквідації ям - запорука відсутності аварійних ділянок

2020-04-15 12:20:35

На ділянці районної автомобільної дороги загального користування місцевого значення С081201 Любицьке-Різдвянка, що у Новомиколаївському районі Запорізької області, триває виконання робіт з аварійного ямкового ремонту асфальтобетоном.

 

Роботи виконуються на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області». Тож якість виконання робіт на ділянках, які потребують відновлення полотна, перевіряють інженери технічного нагляду держпідприємства.

 

Згідно з умовами договору, підрядна організація ТОВ «Ремшляхбуд» приступила до ліквідації вибоїн асфальтобетонного покриття, з розламуванням старого покриття. Роботи виконуються на аварійних ділянках, де ями мають глибину 6 см і більше, площею ремонту до 25 м².

 

Під час виконання ямкового ремонту насамперед проводиться очищення поверхні, розмітка кордонів ремонту вибоїн, вирізка або холодне фрезерування матеріалу за наміченим контуром на місці ремонту, очищення дна ями від дрібних фрагментів, а також обмазка дна і стінок тонким шаром гарячого бітуму. Потім оброблена вибоїна заповнюється гарячою асфальтобетонною сумішшю. Остання розподіляється вручну - лопатами та спеціальними гладилками. Після заповнення вибоїн, фахівці приступають до ущільнення суміші катком.

 

На завершення ямкового ремонту передбачена обробка швів гарячим бітумом, аби в майбутньому волога не потрапляла до відремонтованих ділянок.

 

ДП «Місцеві дороги Запорізької області» наголошує: більшість автодоріг загального користування місцевого значення Запорізької області збудовані ще в 60-70-х роках минулого століття. І вони розраховувались на менші навантаження і значно менший потік транспорту. Тож нині автошляхи регіону потребують не тільки відновлення, а й дбайливого ставлення з боку водіїв та місцевих жителів.