ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

На ділянці реконструкції дороги О080823 триває влаштування земляного полотна

2020-04-13 15:10:24

Роботи з реконструкції ділянки, протяжністю 1,1 км на обласній автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О080823 /Т-04-08/ - Дніпровка  проводить  підрядна  організація  ТОВ «ІНКОМЦЕНТР-ІНВЕСТ» на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області».

На даному об’єкті уже повністю знято верхній шар дорожнього одягу, що охоплює демонтаж старої основи задля ліквідації всіх порушень технології, що виникли за час експлуатації. Триває влаштування земляного полотна. Нині роботи виконуються за допомогою віброкотка, який  призначений для трамбування ґрунту в процесі укладки дорожнього полотна. Ця техніка мінімізує пористість ґрунту та приводить його до однорідного стану. У підсумку забезпечується якість виконання дорожніх робіт та збільшується тривалість використання автошляху.

 

Окрема увага під час проведення реконструкції приділяється дренажним заходам. Зважаючи, що специфіка ґрунтів на території Кам’янсько-Дніпровського району полягає у високому рівні залягання ґрунтових вод, на цій ділянці дороги є чотири штучні споруди, пов’язані із захистом від підтоплення. Згідно з нормами ДБН України, під трубами має бути наявна відповідна щебенева підготовка. Також труби вимагають розчищення вхідних отворів, створення стінок та гідроізоляції.

 

Реконструкція ділянки км 5+200 - км 6+300 автодороги О080823 /Т-08-04/-Дніпровка - найскладніший об'єкт реконструкції в переліку доріг загального користування місцевого значення Запорізької області, відновлення яких заплановано у 2020 році на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області».

 

Відповідно до норм ДБН України, реконструкція - це перебудова існуючої автомобільної дороги, пов'язана із підвищенням її техніко-економічного рівня та пропускної спроможності шляхом зміни основних технічних параметрів. у результаті цих робіт категорія дороги обов’язково підвищується. Тож, дорога загального користування місцевого значення О080823 /Т-04-08/ - Дніпровка стане автошляхом ІІІ категорії.

Галерея
Відео