ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Планування узбіч необхідне для водовідведення з проїзної частини

2020-04-02 11:06:36

У Мелітопольському районі тривають роботи з експлуатаційного утримання обласної дороги загального користування місцевого значення О081028 /М-18/ - Троїцьке. Згідно з договором, що був заключений ДП «Місцеві дороги Запорізької області» із підрядною організацією ТОВ «АБЗ ПРОМБУД», роботи з озеленення проводяться на дорогах загального користування місцевого значення у районі.

 

Експлуатаційне утримання автомобільних доріг передбачає виконання  комплексу заходів щодо технічного нагляду та утримання автомобільних доріг загального користування. Зокрема, нині  виконується планування узбіч, прибирання сміття, а також видалення парості, що перешкоджає безпеці дорожнього руху і дерев, що розташовані занадто близько до кромки проїжджої частини.

 

При проведенні робіт, фахівці дорожньої галузі враховують ширину проїзної частини і узбіч та розробляють конкретні заходи щодо поліпшення експлуатаційного стану ділянки дороги.

 

Так, зважаючи, що дорога О081028 /М-18/ - Троїцьке, на якій нині виконуються роботи з експлуатаційного утримання, є дорогою IV категорії, то для забезпечення безпеки дорожнього руху на відстані 9 метрів від кромки проїжджої частини на узбіччі автошляху не має бути ані порослі, ані дерев.

 

 

В літній період в рамках роботи з експлуатаційного утримання доріг в рамках договорів підрядні організації виконуватимуть скошування трави, боротьбу з бур’янами у межах земляного полотна на узбіччях механізовано, або вручну. Також заплановані роботи із встановлення та заміни дорожніх знаків і нанесення горизонтальної дорожньої розмітки.

 

ДП «Місцеві дороги Запорізької області» приносить свої вибачення за тимчасові незручності.