ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Крадіжки та пошкодження дорожніх знаків загрожують безпеці водіїв та пішоходів

2020-03-11 15:45:18

 

У жовтні 2019 року, на автомобільній дорозі О080512 Вільнянськ - Бекарівка - Новотаврійське та С080544 Кам’яне - Бекарівка Вільнянського району, було зрізано та викрадено усі знаки на металевих стійках, встановлені лише за місяць до цього. Окремо було зафіксовано ще декілька випадків крадіжок та пошкодження дорожніх знаків на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення в Запорізькому, Веселівському, Василівському та інших районах. В поточному році ситуація, на жаль, повторюється.

 

За словами фахівців дорожньої галузі, найчастіше ДТП – це не випадковість, а трагічна закономірність. І уникнути її цілком можливо, якщо громадяни сумлінно ставляться до об’єктів на дорозі. При цьому відсутність того чи іншого елемента засобів регулювання дорожнього руху створює аварійно-небезпечну ситуацію на дорогах. Що спричиняє реальну загрозу життю водіїв транспортних засобів і пішоходів.

 

До відома: за ст. 185, частини 1 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

 

Ст. 139 Кодексу України про Адміністративні правопорушення, пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення, самовільне знімання, закриття чи встановлення технічних засобів регулювання дорожнього руху, забруднення дорожнього покриття, а також ряду інших моментів, тягнуть за собою відповідальність – накладення штрафу на громадян у розмірі від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж у вигляді громадських робіт на строк від тридцяти до сорока годин.

 

У разі виявлення фактів крадіжок та пошкоджень технічних засобів організації дорожнього руху на автомобільних дорогах області, а також сторонніх та підозрілих предметів, що можуть загрожувати безперервному та безпечному руху транспорту і функціонуванню об’єктів інфраструктури в цілому, просимо невідкладно інформувати поліцію за номером 102.

 

Державне підприємство «Місцеві дороги Запорізької області» закликає користувачів доріг відповідально і бережно ставитися до державного майна та не вчиняти актів вандалізму на автошляхах області. Адже від наявності знаків й інших видів дорожнього обладнання залежить не лише безпека руху автомобілістів та пішоходів, а деколи навіть життя.

Галерея