ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Аварійний ямковий ремонт у Кам’янсько-Дніпровському районі є необхідністю

2020-03-05 15:57:45

З настанням сприятливих погодних умов на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» товариство з обмеженою відповідальністю «Юнія-Транс» розпочало виконання робіт з аварійного ямкового ремонту асфальтобетоном.

 

Зважаючи на велику інтенсивність руху на районній автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С080801 Водяне-Іванівка, що знаходиться у Кам’янсько-Дніпровському районі Запорізької області, було прийнято рішення про оперативне виконання аварійного ямкового ремонту. Адже при обранні доріг для ремонту, перевага надається ділянкам доріг із найбільшою інтенсивністю руху транспорту з урахуванням напрямків руху шкільних автобусів, місць розташування закладів освіти та охорони здоров’я.

 

Після зимового танення снігу на проїжджій частині утворилась ямковість, тож дорога потребувала відновлення полотна. За словами  фахівців, роботи з ліквідації ямковості виконуються на тих аварійних ділянках, де ями мають глибину близько 3-5 см та завширшки близько 20 см. Тобто ті пошкодження дорожнього полотна, в які може в’їхати колесо легкового автомобіля.


Ремонт ділянки автошляху С080801 Водяне-Іванівка виконується у рамках експлуатаційного утримання. Під час виконання аварійного ямкового ремонту асфальтобетоном насамперед проводиться фрезування, аби ямка отримала правильну геометричну форму. Після чого проводиться видування сміття та пилу з ділянки. Надалі кромка ями обробляється бітумом та виконується підґрунтовка основи. Далі яма заповнюється гарячим асфальтобетоном, який ущільнюється за допомогою катка. Після виконання всіх робіт буде проведено блокування стиків бітумом, аби до відремонтованої ділянки не потрапляла волога.

 

ДП «Місцеві дороги Запорізької області» приносить свої вибачення за тимчасові незручності та просить водіїв об’їжджати ділянки на яких ведуться роботи, задля якісного укладення та збереження дорожнього полотна.