ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Жителі с. Степне Запорізького району потребують тротуару вздовж дороги С080710

2020-03-03 16:25:27

Заступник директора з експлуатаційного утримання – начальник відділу експлуатаційного утримання ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Петро Циганков взяв участь у комісійному обстеженні стану районної автомобільної дороги загального користування місцевого значення С080710 Степне - /Н-08/.

 

Виїзна нарада пройшла у Запорізькому районі за ініціативи фахівців Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації. Також участь у заході взяли сільський голова Степненської сільради Запорізького району, представники управління патрульної поліції в Запорізькій області та жителі с. Степне Запорізького району.

 

Приводом для проведення наради стало звернення жителів с. Степне Запорізького району щодо необхідності будівництва тротуару вздовж проїжджої частини ділянки дороги загального користування місцевого значення С080710 Степне - /Н-08/, у селі Степне Запорізького району.

 

За словами заявників, через відсутність тротуару, на небезпеку наражаються місцеві жителі. Зокрема, діти, які йдуть до школи, пацієнти місцевої амбулаторії, мами з немовлятами у візочках та пішоходи. Водії, які рухаються зазначеною ділянкою дороги не завжди дотримуються швидкісного режиму. Тож, тротуар є дійсно необхідним з міркувань безпеки.

 

Як повідомив сільський голова Степненської сільради Запорізького району В’ячеслав Любименко, у 2018 році сільрада замовила проєкт тротуару від вулиці Тараса Шевченка до вулиці Піщаної. Проте, коштів на будівництво нині не має.

 

Зі своєї сторони заступник директора з експлуатаційного утримання – начальник відділу експлуатаційного утримання ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Петро Циганков підкреслив, що зазначений проєкт виконано на проведення капітального ремонту, тоді як тротуару не існує і потрібен не його ремонт, а нове будівництво. Що вимагає створення відповідної проєктної документації.

За підсумком наради присутні дійшли висновку, що найближчим часом за кошти Степненської сільради Запорізького району буде виготовлено проєктну документацію для будівництва тротуару вздовж проїжджої частини ділянки дороги загального користування місцевого значення С080710 Степне - /Н-08/. Після чого буде розглянуто можливість фінансування будівельних робіт.