ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

У Запорізькому районі тривають роботи з експлуатаційного утримання автодоріг

2023-08-16 10:42:01

На замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» тривають роботи із відновлення різних ділянок обласних та районних автомобільних доріг загального користування місцевого значення Запорізького району.

Йдеться про виконання робіт з ямкового ремонту асфальтобетоном, відновлення доріг пневмоструменевим методом, планування та профілювання узбіч автогрейдером.

 

Так, згідно з умовами договору, підрядна організація виконує роботи з ямкового ремонту пневмоструменевим методом на різних ділянках обласних та районних автомобільних доріг.

Під час проведення ремонту пневмоструменевим методом ліквідуються ями та вибоїни глибиною від 3 до 5 см. Роботи виконуються за допомогою спеціальної дорожньої машини з пневмогідравлічною гарматою. Цей дорожній механізм за допомогою стисненого повітря видуває пил та чужорідні тіла з тріщин та ям на дорожньому покритті. І відразу ж заповнює їх спеціальними матеріалами – сумішшю щебеню та бітумної емульсії.

 

 

Водночас фахівці підрядної організації виконують роботи з ямкового ремонту асфальтобетоном на ділянках обласних та районних автомобільних доріг загального користування місцевого значення Запорізького району.

Роботи з ліквідації ямковості виконуються на тих ділянках, де вибоїни мають глибину близько 3-6 см. Тобто, ті пошкодження дорожнього полотна, в які може в’їхати колесо легкового автомобіля.

Згідно з умовами договору, фахівці проводять ліквідацію вибоїн асфальтобетонного покриття, з розламуванням старого покриття площею ремонту до 25 м² при товщині шару до 60 мм.

При площі ураження понад 25 м² виконуються роботи з відновлення верхнього шару покриття на окремих ділянках автомобільних доріг площею до 1000 м².

 

Водночас на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» виконується озеленення, яке включає видалення дерев та порослі на узбіччях доріг, корчування пнів та подрібнення гілок. А також покіс трав механізованим та ручним способом.

 

На останок представниками підрядної організації заплановано виконання організації та безпеки дорожнього руху із заміною дорожніх знаків, влаштування дорожньої розмітки.

 

ДП «Місцеві дороги Запорізької області» приносить свої вибачення за тимчасові незручності, просить водіїв звертати увагу на попереджувальні знаки та дотримуватись правил дорожнього руху.

Відео