ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Іспит із зимового утримання доріг Запорізькі дорожники здали на відмінно

2020-02-26 13:13:50

Під час онлайн-наради голови облдержадміністрації з керівниками структурних підрозділів ОДА присутні приділили увагу не лише планам майбутнього ремонту доріг, а й певним підсумкам вже виконаних робіт. Участь у заході взяв Директор ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадій Тімченко.

 

Так, одним з питань наради стало відновлення інфраструктури Запорізької області та ремонт доріг. Як доповів заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Тарасенко, в поточному році на території України стартував Президентський проєкт «Велике будівництво». Власне у Запорізькій області вже створені всі механізми, необхідні для початку будівництва соціально важливих об’єктів.

 

Насамперед зусилля влади зосереджені на об’єктах, що мають соціальне навантаження. Зокрема, йдеться про ремонт та утримання доріг загального користування місцевого значення, вулиць та доріг комунальної власності у населених пунктах.

 

У 2020 році на цей напрямок з державного бюджету передбачено виділення субвенції обсягом майже 900 мільйонів гривень. З них - 100 мільйонів гривень на капітальні видатки та 798 - мільйонів гривень на поточні видатки. Згідно з дорученням Кабінету Міністрів України, до 80% коштів субвенції планується використати на виконання ремонтно-будівельних робіт і 20% на експлуатаційне утримання. При визначенні об‘єктів перевага за маршрутним принципом надавалась тим дорогам, які є соціально значимими. Ремонт виконуватиметься великими відрізками протяжністю від 5 км.

 

Загалом у поточному році виконання ремонтних робіт загальною вартістю 674 мільйони гривень заплановано на 15 об’єктах. З них: одна реконструкція, 2 капітальних ремонти та 12 об’єктів поточного середнього ремонту загальною протяжністю 83,8 км.

 

Як приклад соціально-важливого об’єкта обраного за маршрутним принципом, Володимир Тарасенко назвав заплановане виконання поточного середнього ремонту автодороги О081491 Пологи – Кінські Роздори – Андріївка – Нововасилівка – Бердянськ загальною протяжністю 21,7 км. Дорога має велике соціально-економічне значення для Запорізького регіону та забезпечує транспортне сполучення між населеними пунктами одразу 3 районів області. На О081491 здійснюється перевезення пасажирів автобусних та шкільних маршрутів, швидкої допомоги, а також туристів до курортів Азовського моря й інших учасників дорожнього руху.

 

Окремо заступник голови обласної державної адміністрації повідомив, що на експлуатаційне утримання в поточному році передбачено 224 мільйони гривень коштів субвенції з держбюджету. Тендерні процедури з цього виду робіт були проведені ДП «Місцеві дороги Запорізької області» наприкінці 2019 року. Нині на виконання робіт укладено відповідні довгострокові договори з підрядними організаціями.

 

На останок Володимир Тарасенко відзначив роботу, яка входить до сфери відповідальності ДП «Місцеві дороги Запорізької області». А саме - зимове експлуатаційне утримання доріг загального користування місцевого значення та подолання наслідків негоди у регіоні. Хоча, у поточному році зима була не дуже проблемною. При цьому певні дороги вимагали дуже великої уваги та напруженої роботи.

 

- Цей іспит ми здали на відмінно. Тож, хочу подякувати Державному підприємству «Місцеві дороги Запорізької області» за виконану роботу, - зазначив Володимир Тарасенко.

Галерея