ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Безпека комунікацій під дорожніми магістралями залежить від сумлінності водіїв

2020-02-25 15:28:11

Заступник директора з будівництва та ремонтів – начальник відділу технічного нагляду ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Віктор Цинка взяв участь у комісійному обстеженні стану автомобільної дороги загального користування місцевого значення С080509 Тернівка - /М-18/.

 

Виїзна нарада пройшла у Вільнянському районі за ініціативи фахівців Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації. Також участь у заході взяли сільський голова Тернівської сільради, представники управління патрульної поліції в Запорізькій області, Запорізького лінійного виробничого управління магістральних газопроводів та ТОВ СП «НІБУЛОН».

 

Приводом для проведення наради стало звернення Запорізького лінійного виробничого управління магістральних газопроводів ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» щодо необхідності облаштування переїзду для великовагового автотранспорту на перетині автодороги з газопроводом високого тиску.

 

За інформацією фахівців управління магістральних газопроводів використання автодороги С080509 для проїзду великотоннажного транспорту несе загрозу  пошкодження газопроводу. Що у свою чергу може призвести до аварійної ситуації та припинення газопостачання споживачам м. Запоріжжя, районів Запорізької та Дніпропетровської областей, а також промислових підприємств регіону.

 

Як пояснив Тернівський сільський голова Віктор Лаврик, минулого року, під час будівництва філії «Тернівська» ТОВ СП «НІБУЛОН» були проведено оновлення пошкоджених ділянок дорожнього полотна на автодорозі загального користування місцевого значення С080509 Тернівка - /М-18/. При цьому не змінилась ані умови використання, ані категорійність дороги.

 

Зі своєї сторони представники ТОВ СП «НІБУЛОН» повідомили, що для руху транспорту, який йде на розвантаження до філії «Тернівська» ТОВ СП «НІБУЛОН» використовується інша ділянка дороги, яка була оновлена відповідно до вимог утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Тоді як зазначений відрізок дороги використовується для руху транспорту, який вже пройшов розвантаження. Тож порожні автівки не несуть загрози для газопроводу.

 

У свою чергу заступник директора з будівництва та ремонтів – начальник відділу технічного нагляду ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Віктор Цинка підкреслив, що відповідно до технічних вимог  утримання автомобільних доріг загального користування та згідно з правилами дорожнього руху дорогами IV категорії загального користування місцевого значення може пересуватись транспорт загальною вагою 24 т, або навантаженням 7 т на вісь. Тож, в рамках експлуатаційного утримання дороги С080509 Тернівка - /М-18/ минулого року було встановлено відповідні дорожні знаки, які забороняють рух вантажного транспорту на ділянці дороги, що перетинається з газопроводом.

 

За підсумком наради присутні підкреслили, що насамперед безпека комунікацій під дорожніми магістралями залежить від сумлінності водіїв. Та дійшли висновку про необхідність посилення заходів безпеки на перетині автодороги з газопроводом високого тиску. Зокрема, встановлення додаткових дорожніх знаків «зупинка заборонена» із зазначенням охоронної зони, безпосередньо на місці перетину дороги з газопроводом.