ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Перелік місцевих доріг, які планується відновити в поточному році отримав ще одне погодження

2020-02-24 16:14:33

24 лютого 2020 року напередодні тридцять п’ятої сесії Запорізької обласної ради сьомого скликання члени постійної комісії з питань будівництва, транспорту, зв’язку та паливно-енергетичного комплексу Запорізької обласної ради розглянули низку важливих питань. Зокрема, перелік доріг загального користування місцевого значення Запорізької області, відновлення яких заплановано в поточному році.

 

Директор ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадій Тімченко доповів про перелік об’єктів будівництва, реконструкції капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 2020 року.

 

Як повідомив Геннадій Тімченко, напередодні формування переліку об’єктів з ремонтних робіт Кабінет Міністрів України надав облдержадміністрації доручення врахувати у майбутньому переліку кілька важливих вимог. Зокрема, йшлось про спрямування не більше 20% видатків на роботи з експлуатаційного утримання, аби решта коштів витрачалась на ремонтно-будівельні роботи. Переваги при відборі об’єктів для ремонту мають надаватись тим дорогам, які є під’їзними до медичних та опорних навчальних закладів. Протяжність ділянок ремонту має складати не менш ніж 5 км. І погодження має відбутись у Держагенстві автомобільних доріг України до 1 лютого 2020 року.

 

Тож, фахівці ДП «Місцеві дороги Запорізької області» спільно з представниками обласної влади та влади на місцях сформували перелік об’єктів, які відповідатимуть вимогам КМУ. До плану потрапили 15 об’єктів на загальну суму 674 мільйони гривень. В тому числі - один об’єкт реконструкції, який підрядники готові розпочати з настанням сприятливих погодних умов та два об’єкти капітального ремонту доріг.

 

Після погодження в Держагенстві автомобільних доріг України  та КМУ, фахівці ДП «Місцеві дороги Запорізької області» спільно з Департаментом промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації подали на погодження депутатської комісії Запорізької обласної ради перелік доріг загального користування місцевого значення відновлення яких заплановане в поточному році.

 

Заслухавши доповідь директора ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадія Тімченка, члени постійної комісії Запорізької обласної ради погодили визначений перелік об’єктів будівництва, реконструкції капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 2020 року.