ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Тривають роботи з експлуатаційного утримання доріг Запорізького району

2022-05-31 10:17:12

В рамках експлуатаційного утримання тривають роботи з відновлення доріг загального користування місцевого значення Запорізького району.

 

Згідно з умовами договору, підрядна організація виконує роботи з аварійного ямкового ремонту асфальтобетоном на ділянці автодороги, що у Запорізькому районі. Роботи виконуються на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області».

 

Відновлення полотна та ліквідації ямковості потребують аварійні ділянки, де наявні ями глибиною близько 3-5 см та площею ремонту до 25 м².

 

Крім цього підрядна організація виконує роботи з ямкового ремонту пневмоструменевим методом на ще декількох автомобільних дорогах загального користування місцевого значення.

 

Під час проведення ремонту пневмоструменевим методом ліквідуються ями та вибоїни глибиною від 3 до 5 см. Роботи виконуються за допомогою спеціальної дорожньої машини з пневмогідравлічною гарматою. Цей дорожній механізм за допомогою стисненого повітря видуває пил та чужорідні тіла з тріщин та ям на дорожньому покритті. І відразу ж заповнює їх спеціальними матеріалами – сумішшю щебеню та бітумної емульсії.

 

Загалом експлуатаційне утримання автомобільних доріг передбачає виконання комплексу заходів щодо технічного нагляду та утримання автомобільних доріг загального користування. Зокрема, нині на узбіччях та укосах автошляху місцевого значення виконується механізоване скошування трави, боротьба з бур’янами у межах земляного полотна.

 

ДП «Місцеві дороги Запорізької області» приносить свої вибачення за тимчасові незручності та просить водіїв об’їжджати ділянки на яких ведуться роботи, задля якісного укладення та збереження дорожнього полотна.