ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Вирубка порослі кущів - запорука безпеки на дорогах

2020-02-21 08:37:42

У Вільнянському районі тривають роботи з експлуатаційного утримання доріг загального користування місцевого значення. Згідно  з договором, що був заключений ДП «Місцеві дороги Запорізької області» із підрядною організацією ТОВ «Ремшляхбуд», роботи з експлуатаційного утримання доріг проводяться на дорогах загального користування місцевого значення у районі.

 

Експлуатаційне утримання автомобільних доріг передбачає виконання  комплексу заходів щодо технічного нагляду та утримання автомобільних доріг загального користування. Зокрема, нині  виконується прибирання сміття на узбіччі та обрізка дерев.

 

При проведенні робіт, фахівці дорожньої галузі враховують ширину проїзної частини і узбіч та розробляють конкретні заходи щодо поліпшення експлуатаційного стану ділянки дороги.

 

Відповідно до технічних правил ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування, декоративні зелені насадження мають розміщуватись за межами земляного полотна в залежності від категорії дороги, але не ближче, м: 14 для I категорії; 11,25 - II; 9,5 - III; 9 - IV; 8,25 - V від кромки проїзної частини.

 

Зважаючи, що дорога О080510 Вільнянськ – Орлівське, на якій нині виконуються роботи з експлуатаційного утримання, є дорогою IV категорії, то для забезпечення безпеки дорожнього руху на відстані 9 метрів від кромки проїжджої частини на узбіччі автошляху не має бути ані порослі, ані дерев.

 

 

Наразі подібні роботи виконуються у кожному районі області, адже з 2020 року 13 підрядних організацій після проведення тендерних процедур підписали договори на виконання експлуатаційного утримання місцевої мережі доріг в районах Запорізької області, та здійснюють заходи, направлені на підвищення безпеки дорожнього руху для водіїв, пасажирів та пішоходів.

 

Насамперед на узбіччях та укосах виконується вирубка дерев та кущів які обмежують бокову видимість. В літній період в рамках роботи з експлуатаційного утримання доріг в рамках договорів підрядні організації виконуватимуть скошування трави, боротьбу з бур’янами у межах земляного полотна на узбіччях механізовано, або вручну.

 

ДП «Місцеві дороги Запорізької області» приносить свої вибачення за тимчасові незручності.