ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

В Мелітополі пройшла нарада присвячена відновленню доріг укрупненого району

2021-06-30 11:08:32

Участь у заході взяли народний депутат України Сергій Мінько, голова райдержадміністрації Ігор Судаков, Мелітопольський міський голова Іван Федоров, керівники об’єднаних громад укрупненого Мелітопольського району, в.о. начальника Служби автодоріг в Запорізькій області Олег Галич та директор ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадій Тімченко.

 

Головним питанням наради стало відновлення доріг на території укрупненого Мелітопольського району, а також проблемні питання пов’язані з ремонтом доріг загального користування державного та місцевого значення.

 

Як зазначив народний депутат України Сергій Мінько, нині  представники місцевої влади готові стати партнерами та взяти активну участь у розв’язанні важливих інфраструктурних питань.

 

В.о. начальника Служби автодоріг в Запорізькій області Олег Галич повідомив про плани ремонту доріг укрупненого Мелітопольського району на 2021 рік. А також відзначив проблемні питання, пов’язані з подальшим виконанням робіт.

 

Своєю чергою директор ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадій Тімченко зазначив, що в поточному році у Мелітопольському районі на замовлення держпідприємства виконуються роботи на двох ділянках обласної автодороги О081030 Арабка – Астраханка – Мордвинівка – Гірсівка – Степанівка-Перша. На першій, протяжністю 6 км, виконано фрезерування і влаштування вирівнюючого та верхнього шару асфальтобетонного покриття. На другій, протяжністю 7 км, - проведено фрезерування і влаштування вирівнюючого шару покриття, триває влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття. Готовність об’єкту складає 53%.

Крім цього, у м. Мелітополь, триває виконання поточного середнього ремонту на вул. Івана Алексєєва (від вул. Садової до вул. Каховське Шосе), та вул. Каховське Шосе (від вул. Івана Алексєєва до залізничного переїзду у м. Мелітополі). Готовність об’єкту складає 19%.

Також на території укрупненого Мелітопольського району тривають роботи з експлуатаційного утримання доріг загального користування місцевого значення. Зокрема, виконується ямковий ремонт, вирубка порослі, планування узбіч та мехпокіс трав на узбіччях доріг.

Учасники наради розглянули можливість збільшення робіт в рамках експлуатаційного утримання доріг загального користування місцевого значення шляхом співфінансування. За словами голови РДА Ігоря Судаков, участь у співфінансуванні на відновлення доріг в ОТГ готова взяти на себе Мелітопольська райдержадміністрація. При цьому серед першочергових завдань - не тільки відновити, а і зберегти місцеві дороги. Тож, учасники наради домовились до 10 липня 2021 року визначитись із пріоритетами на місцях та синхронізувати подальші дії з керівництвом району та ДП «Місцеві дороги Запорізької області».