ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Автодороги Запорізької області потребують не тільки відновлення, а й збереження

2021-05-27 09:01:39

Під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Старуха пройшла онлайн нарада з питань розвитку та збереження автомобільних доріг у Запорізькій області. Участь у заході взяв директор ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадій Тімченко.

Очільник держпідприємства, розповів про стан доріг загального користування місцевого значення у Запорізькій області. Зокрема, Геннадій Тімченко приділив увагу проведеним роботам та планам, щодо ремонту дорожнього покриття. За його словами, нині активно ведуться роботи, розпочаті минулого року по автодорозі О081976 Чернігівка – Богданівка – /Н-30/.

- На сьогодні дороги Бердянського (колишнього Чернігівського) району пошкоджені великоваговим транспортом, який рухається з кар'єрів. Роботи виконуються в активному темпі й будівельники планують завершити  відновлення 19,6 км вже наприкінці наступного місяця. За цей час виконано відновлення основи, укладання вирівнюючого шару асфальтобетону. Нині триває укладання верхнього шару покриття та паралельне укріплення узбіч, - повідомив директор ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадій Тімченко.

Також відновлюються дві ділянки автодороги загального користування місцевого значення О081030 Арабка - Астраханка - Мордвинівка - Гірсівка - Степанівка – Перша. Цей автошлях постраждав під час будівництва ВЕС у Мелітопольському (колишньому Приазовському) районі, що викликало чимало скарг від місцевих жителів, влади та депутатського корпусу. Тож, минулого року були проведені торги, а нині триває активна фаза виконання поточного середнього ремонту на ділянках в районі сіл Мордвинівка та Костянтинівка. Відновлення основного проїзду цих ділянок також планується протягом наступного місяця, що покращить ситуацію з рухом автотранспорту в курортному напрямку.

- Також триває виконання поточного середнього ремонту на автодорозі О080288 Василівка – Дніпрорудне – /Р-37/. На ділянці протяжністю 3 км вже виконано фрезерування та укладання вирівнюючого шару асфальтобетону. Після лабораторних висновків буде надаватись дозвіл на укладання верхнього шару покриття, - зазначив директор ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадій Тімченко.

Загалом ДП «Місцеві дороги Запорізької області»  нині оголошено торги на об'єкти вартістю понад 2 мільярди гривень. І фахівці держпідприємства готові до збільшення фінансування.

Паралельно на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» ведуться роботи з експлуатаційного утримання, з урахуванням пропозицій органів місцевого самоврядування та облдержадміністрації по маршрутах руху шкільних автобусів, місць розташування закладів освіти та охорони здоров'я. Нині вже виконано ямковий ремонт на площі понад 30 тисяч м2. Роботи тривають.

 

Окрему увагу учасники наради приділили питанням фінансування дорожнього господарства та джерелам виділення необхідних коштів. Так, за словами голови облдержадміністрації Олександра Старуха, більша частина мережі доріг місцевого значення перебуває у незадовільному експлуатаційному стані, оскільки вони не ремонтувалися належним чином тривалий час. Проте розпочалася велика робота.

- На сьогодні важливо залучати всі джерела фінансування на ремонт місцевих доріг. Треба також підключати кошти місцевих бюджетів та громад, - відзначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Немеш важливим за будівництво, стало питання збереження доріг від руйнувань великоваговим транспортом. Учасники наради нагадали про запровадження в Запорізькій області сезонних обмежень руху великовагових транспортних засобів у денну пору на літній період. А також системи інформування органів контролю щодо порушень вантажними перевізниками, влаштування майданчиків для габаритно-вагового контролю та комплексів «Зважування в русі».