ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

В облдержадміністрації обговорили розвиток автодоріг загального користування Запорізької області

2021-04-02 13:42:36

Під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Старуха  пройшла онлайн нарада з питань розвитку автомобільних доріг загального користування Запорізької області. Участь у заході взяв директор ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадій Тімченко.

 

Як доповів очільник держпідприємства, мережа автомобільних доріг загального користування місцевого значення Запорізької області складає 5 357,8 км. До них відносяться обласні та районні автодороги. На автомобільних дорогах загального користування місцевого значення знаходяться 238 штучних споруд (мостів та шляхопроводів) та 3 346 водопропускних труб. Якщо говорити про їх стан - в більшості своїй вони потребують серйозного оновлення, адже місцеві автошляхи нашого регіону будувались ще у 60-70 роках. І першочерговим завданням ДП «Місцеві дороги Запорізької області» є забезпечення утримання автошляхів у проїзному стані.

 

У 2021 в рамках Програми Президента «Велике будівництво»

заплановано відновлення 5-ти ділянок доріг загального користування місцевого значення протяжністю 61,3 км. На що виділено 565 725,7 тис. грн. Також заплановано відновлення 9-ти мостових споруд та шляхопроводів: 7 капітальних ремонтів мостів, ще один капремонт шляхопроводу та поточний середній ремонт мосту. Окремо у 2021 році в рамках заплановано виготовлення проєктної документації для подальшого проведення поточного середнього ремонту ще на 5-ти об’єктах. Завдяки виготовленим проєктам, роботи на цих об’єктах зможуть проводитись вже у 2022 році.

 

З настанням сприятливих погодних умов представники підрядних організацій вже виконують роботи на так званих перехідних об’єктах. Йдеться про ділянку дороги О081976, Чернігівка – Богданівка –       /Н-30/ у Бердянському (раніше Чернігівському) районі. Та ділянку автошляху О081030, Арабка – Астраханка – Мордвинівка – Гірсовка – Степанівка-Перша у Мелітопольському районі.

Як підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Старух, в поточному році основну увагу приділено дорогам державного значення. Тоді як на місцеві дороги виділено менше коштів, відповідно обсяг будівництва також зменшено. Проте, роботи ведуться швидко тому варто зробити суттєві кроки для поліпшення та збереження місцевих доріг.

 

- В поточному році плануємо відремонтувати близько 250 км доріг державного значення, а також зробити суттєвий крок у відновленні місцевих доріг. Новоствореним районам необхідно проаналізувати ситуацію та розробити власні пропозиції щодо доріг, які потребують першочергового ремонту, - зазначив Олександр Старух.

 

За підсумками наради райдержадміністрації мають розробити власні пропозиції, стосовно першочергового ремонту доріг загального користування місцевого значення на місцях та подати свої пропозиції для погодження облдержадміністрації.