ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Завершено капітальний ремонт ділянки дороги О080789 Запорізького району

2020-11-23 10:43:30

В рамках Програми Президента «Велике будівництво» на ділянці обласної автодороги загального користування місцевого значення О080789 Запоріжжя – Біленьке проведено капітальний ремонт. Роботи, заплановані у 2020 році охопили ділянку протяжністю 2,375 км. Загальна площа укладання асфальтобетонного полотна склала 16 419 м².

В рамках капітального ремонту підрядна організація ТОВ «УКРАЇНСЬКА БУДІВЕЛЬНА ФІРМА «ІНВЕСТБУД» на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» виконала роботи з видалення порослі та аварійних дерев, демонтаж старого бар’єрного огородження та планування узбіч.

 

Також було проведено роботи із холодного фрезерування асфальтобетонного покриття, що зазнало ушкоджень та руйнувань за роки експлуатації дороги на площі 15 302 м². Виконано розширення основного проїзду автошляху на 2 375 м² протяжності відновлюваної ділянки.

 

Відповідно до укладеного договору проведено влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону на площі 16 332 м², влаштування з’їздів та влаштування верхнього шару асфальтобетону. Загальна площа укладання асфальтобетонного полотна склала 16 419 м².

Окремо в рамках капітального ремонту було проведено укладання геотекстилю. Захід з попереднього армування є необхідним для попередження копіюючих тріщин асфальтобетонного шару покриття.


Після завершення влаштування вирівнюючого та верхнього шарів покриття виконано відбір кернів. Товщину шару виміряно на місці та відправлено до лабораторії для проведення відповідних випробувань, щодо якості укладеного асфальтобетону.

В рамках договору фахівцями підрядної організації ТОВ «УКРАЇНСЬКА БУДІВЕЛЬНА ФІРМА «ІНВЕСТБУД» проведено роботи із влаштування узбіч щебенево-піщаною сумішшю та влаштування асфальтобетонного покриття на тротуарах. Облаштовано бар’єрне огородження.

 

Крім цього, на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» для забезпечення безпеки дорожнього руху на всій протяжності відновлюваної ділянки автодороги загального користування місцевого значення О080789 Запоріжжя – Біленьке нанесено горизонтальну дорожню розмітку, встановлено дорожні знаки та вставки розмічальні дорожні.

Галерея
Відео