ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

У Запорізькому районі на ділянці автодороги О080720 розпочато укладання верхнього шару асфальтобетону

2020-09-29 09:34:32

У Запорізькому районі активно тривають роботи на об'єкті визначеному Програмою Президента «Велике будівництво». Поточний середній ремонт автошляху О080720 /М-18/ - Балабине - Малокатеринівка виконує підрядна організація ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН» на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області».


Попередньо фахівці підрядної організації виконали роботи з фрезерування пошкодженого покриття. Також проведено роботи з розширення основного проїзду автошляху на площі 2 498 м² відновлюваної ділянки укладання вирівнюючого шару покриття.

В рамках договору будівельники завершили укладання вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття. Роботи проведено на площі 27 707 м², що складає 100% основного проїзду.

Окремо проведено посилення конструкції дорожнього одягу за допомогою армуючого синтетичного матеріалу на площі 4 862 м². Захід з попереднього армування є необхідним для попередження копіюючих тріщин асфальтобетонного шару покриття.

Нині на об’єкті розпочаті роботи із влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття.

На замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» будівельники завершили установку бордюрів. Триває влаштування поребрика. Також продовжується влаштування основи на з’їздах та примиканнях.
 

В рамках договору фахівцями ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН» також будуть виконані роботи на зупинкових комплексах. Зокрема, проєктом передбачено влаштування 12 автобусних зупинок де будуть відновлені заїзні «кармани» із посадковими майданчиками.

 

Крім цього, на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» для забезпечення безпеки дорожнього руху на всій протяжності відновлюваної ділянки автодороги загального користування місцевого значення О080720 /М-18/ - Балабине - Малокатеринівка буде встановлено нові дорожні знаки та дорожні розмічальні вставки типу ВРД, а також установлено бар’єрне огородження та засоби примусового зниження швидкості.

Зважаючи на високу інтенсивність руху приміського транспорту на зазначеній ділянці буде нанесено горизонтальну дорожню розмітку пластком холодного нанесення. Рішення про використання саме цього виду розмітки було прийнято на стадії проєктування, адже пластик холодного нанесення більш довговічний та має слугувати не менше трьох років.

Відео