ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

На ділянках ремонту попередніх років автошляху О081491 Бердянського району виконується ліквідація руйнувань у рамках гарантійних термінів

2020-09-16 15:30:24

На виконання припису ДП «Місцеві дороги Запорізької області» фахівці підрядної організації  ТОВ «Бердянськбудтрест» приступили до ліквідації руйнувань на ділянках ремонту попередніх років автошляху О081491 Пологи-Кінські Роздори-Андріївка-Нововасилівка-Бердянськ Бердянського району. Роботи виконуються у рамках гарантійних термінів.

 

Нагадуємо, зруйноване перевантаженим транспортом покриття знаходяться на ділянці автодороги О081491 Бердянського району, яка відновлювалась поточним середнім ремонтом у 2019 році і не має жодного відношення до Великого Будівництва.

 

Ця руйнація з’явилась протягом останніх двох тижнів. Що підтверджує порушення вагових норм та порушення заборон щодо руху великовагового транспорту за відповідних температурних умов. Обмеження руху для транспортних засобів загальною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше 7 тонн, у Запорізькій області були введені з 08.00 до 20.00 при температурі вище 28℃.

 

Головна причина обмеження руху - висока температура повітря в літній період, яка призводить до нагрівання асфальтобетонного покриття. За даними науковців, при температурі +28 ℃ дорожнє покриття нагрівається до +40-42℃. В результаті чого погіршуються міцнісні характеристики асфальтобетону. І за таких умов рух великовагового транспорту спричиняє катастрофічні руйнування дорожнього полотна.

На жаль ці вимоги були порушені перевізниками в досить грубій формі: автошляхом рухались не просто великогабаритні, а ще й перевантажені авто. Що стало можливим через відсутність контролю з боку Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) на автошляхах Запорізької області.

ДП «Місцеві дороги Запорізької області» підкреслює, що ліквідація руйнувань попередніх років автошляху О081491 Бердянського району
виконується у рамках гарантійного утримання. Припис, щодо ліквідації руйнувань фахівці підрядної організації ТОВ «Бердянськбудтрест» отримали ще на початку тижня. Адже інженери технічного нагляду тримають на постійному контролі стан автомобільних доріг загального користування місцевого значення Запорізької області.

Галерея