ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Укладання верхнього шару асфальтобетону активно виконується на ділянках автошляху О080288 у Василівському районі

2020-09-14 10:12:47

На двох ділянках обласної автодороги загального користування місцевого значення О080288 Василівка – Дніпрорудне – /Р-37/ триває виконання поточного середнього ремонту. Роботи, виконуються у рамках Програми Президента «Велике будівництво».

 

У 2020 році заплановано відновити дві ділянки загальною протяжністю 10,650 км. Загальна площа укладання асфальтобетонного полотна складе 80 245,5 м².

 

На замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» підрядна організація ТОВ «ДОРРЕМ ТЕХНОЛОГІЇ» частково провела роботи з планування узбіч, необхідних для забезпечення безпеки дорожнього руху після завершення робіт з відновлення автодороги О080288. Завершено холодне фрезерування асфальтобетонного покриття, що зазнало ушкоджень та руйнувань за роки експлуатації дороги. Також проведено влаштування вирівнюючого шару основи із щебенево-піщаної суміші у тих місцях де покриття зруйновано великоваговим транспортом. Загалом було заплановано використання 167 м³ щебенево-піщаної суміші.

 

 

Також було проведено влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону. Загальна кількість укладеного матеріалу - 9 754,5 т.

Після завершення влаштування вирівнюючого шару покриття виконано відбір кернів. Товщину шару виміряно на місці. Зразки відправлені до лабораторії для проведення відповідних випробувань, щодо якості укладеного асфальтобетону.

Нині, відповідно до укладеного договору, триває влаштування верхнього шару покриття завтовшки 5 см з гарячої асфальтобетонної суміші, виготовленої з застосуванням полімерних модифікуючих добавок. Роботи виконано на площі 64 031м², що становить 86% від запланованих робіт із влаштування верхнього шару покриття.
Також триває укріплення узбіч ЩПС, влаштування з’їздів та ремонт автопавільйонів.
 

Надалі на відновлюваних ділянках будуть виконані роботи на зупинкових комплексах. Зокрема, в с. Скельки буде відновлено чотири заїзні «кармани» із посадковими майданчиками, поблизу с. Маячка  - два заїзні «кармани» із посадковими майданчиками, поблизу с. Златопіль - два заїзні «кармани» із посадковими майданчиками. Також в рамках договору буде відновлено асфальтобетонне покриття на майданчику відстою вантажного транспорту та на перехідно-швидкісних смугах біля автозаправочних станцій на в’їзді до м. Дніпрорудне.

 

Крім цього, на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» для забезпечення безпеки дорожнього руху на всій протяжності відновлюваної ділянки автодороги загального користування місцевого значення О080288 Василівка – Дніпрорудне – /Р-37/ буде нанесено горизонтальну дорожню розмітку, встановлено нові дорожні знаки та  дорожні направляючі стовпчики.

Галерея