ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

По суті питання відновлення автошляху О081030 позиція ДП «Місцеві дороги Запорізької області» лишається незмінною

2020-09-09 16:45:24

До ДП «Місцеві дороги Запорізької області» надійшов лист-претензія з вимогами видалення з офійціного сайту статті «Ми підтримуємо прагнення жителів с. Мордвинівка щодо збереження та відновлення автодороги О081030». У своїх вимогах представник, що діє в інтересах ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» підкреслює, що «зазначена публікація містить недостовірну інформацію…».

 

Зі своєї сторони ДП «Місцеві дороги Запорізької області» приносить вибачення, за дещо некоректні формулювання у частині того, що «ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» «уклала із Запорізькою облдержадміністрацією договір про співпрацю та сприяння розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури». Адже насправді були укладені ДВА договори про співробітництво та сприяння розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури для реалізації проекту будівництва вітряної електростанції на території Приазовського та Мелітопольського районів Запорізької області, Україна» між ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» та Мелітопольською районною державною адміністрацією Запорізької області. Аналогічний договір був укладений також між «ТОВ Юрокейп Юкрейн І» та Приазовською районною державною адміністрацією Запорізької області.

Крім того, представники ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» наголошують на відсутності «дефектних актів». І в цьому вони також праві, адже був складений акт обстеження. Який свідчить про стан дороги О081030 на 22.08.2020 року. Тоді як власне дефектні акти складатимуться після завершення будівництва вітростанцій у Приазовському районі  ТОВ «Юрокейп Юкрейн І».

Водночас по суті статті позиція ДП «Місцеві дороги Запорізької області» лишається незмінною. Насамперед це стосується того, що представники ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» змінили власні наміри,  які попередньо були закріплені відповідним договором ще у 2012 році, щодо відновлення ділянок дороги О081030, пошкоджених під час будівництва ВЕС.

 

Як і раніше ДП «Місцеві дороги Запорізької області» підтримує прагнення жителів с. Мордвинівка щодо збереження та відновлення автодороги О081030.

 

Разом із людьми ми занепокоєні руйнуванням автомобільної дороги загального користування місцевого значення О081030 Арабка - Астраханка - Мордвинівка - Гірсовка - Степанівка-Перша. Покриття автодороги, було пошкоджено та продовжує руйнуватись, в результаті перевезення великовантажними автомобілями будівельних матеріалів та обладнання на об’єкти будівництва вітрових електростанцій в Мелітопольському та Приазовському районах.

ДП «Місцеві дороги Запорізької області» наголошує, що до початку активного процесу будівництва ВЕС, фахівці ДП «Місцеві дороги Запорізької області» разом з представниками ТОВ «Юрокейп Юкрейн І», а також місцевої та обласної влади провели ретельне обстеження автошляхів, якими здійснюється перевезення вантажів. В результаті чого було складено відповідні акти обстеження.
Зі своєї сторони регіональний представник компанії ТОВ «Юрокейп ЮррейнІ» підкреслював, що «згідно договору про співпрацю та сприяння розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури для реалізації проєкту будівництва вітряної електростанції на території Приазовського та Мелітопольського районів Запорізької області передбачено реконструкцію автомобільних доріг загального користування».

 

ДП «Місцеві дороги Запорізької області» підкреслює, автомобільна дорога загального користування місцевого значення О081030 Арабка - Астраханка - Мордвинівка - Гірсовка - Степанівка-Перша насамперед руйнується в результаті перевезення великовантажними автомобілями будівельних матеріалів та обладнання на об’єкти будівництва вітрових електростанцій в Мелітопольському та Приазовському районах. При цьому для будівництва для ВЕС потрібне перевезення не тільки дрібних будівельних матеріалів, а і переміщення лопатей, вітротурбін, веж, гондол та інших великогабаритних вантажів. І ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» зверталось до ДП «Місцеві дороги Запорізької області» з проханням дозволити логістичній компанії рух  великовагових та великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами, які належать до обслуговування ДП «Місцеві дороги Запорізької області».


А от стосовно встановлених пересувних пунктів габаритно-вагового контролю з метою забезпечення контролю за дотриманням встановлених допустимих вагових норм, ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» має бути відомо, що згаданий пункт у с. Мордвинівка працював менш ніж тиждень. Тому абсолютно недоречним є і посилання на Протокол наради, з питання облаштування майданчика для здійснення габаритно-вагового контролю на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення у с. Мордвинівка Мелітопольського району. Адже під час згаданої наради обговорювались можливі шляхи розв’язання проблем, а представники відповідальних структур отримали доручення. Проте, у якій мірі доручення були виконані - Протокол інформації не несе.

 

ДП «Місцеві дороги Запорізької області» переконане, що ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» має організувати роботу із відновлення пошкоджених ділянок по автодорозі О081030. При цьому, ремонтні роботи мають бути виконані з додержанням нормативних вимог із застосуванням матеріалу по типу існуючого покриття на дорозі  - асфальтобетону. Разом із жителями та представниками влади Мелітопольського і Приазовського районів ми підкреслюємо: збереження доріг є запорукою економічного розвитку регіону та його інвестиційної привабливості у майбутньому. І зруйновані ділянки доріг мають бути відновлені.

 

Проводити будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення державним коштом в умовах подальшого знищення цих доріг - є цілковито недоречним.

 

ДОВІДКОВО:

Враховуючи скарги та звернення жителів та представників влади села Мордвинівка Мелітопольського району, 14 липня 2020 р. ДП «Місцеві дороги Запорізької області» було оголошено тендерні процедури через систему «Prozorro», на визначення виконавця робіт з поточного середнього ремонту по автодорозі О081030, в тому числі в с. Мордвинівка по вул. Суворова та вул. Центральна. Роботи можуть бути розпочаті після визначення виконавця робіт та за наявності фінансування, яке за станом на сьогодні відсутнє.

Галерея
Відео