ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

У Чернігівському районі виконується влаштування верхнього шару асфальтобетону на автошляху О081977

2020-08-03 12:25:09

В рамках Програми Президента «Велике будівництво» на обласній автодорозі загального користування місцевого значення О081977 Станція Верхній Токмак І - Вершина Друга виконується влаштування верхнього шару асфальтобетону. Роботи, заплановані у 2020 році охоплять ділянку протяжністю 6,3 км. Загальна площа укладання асфальтобетонного полотна складе 38 565 м².

 

На замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» підрядна організація ТОВ «ІНКОМЦЕНТР-ІНВЕСТ» виконала ліквідацію дерев та порослі кущів, а також корчування пнів та планування узбіч, необхідних для забезпечення безпеки дорожнього руху. Також проведено холодне фрезерування асфальтобетонного покриття, яке зазнало ушкоджень за роки експлуатації дороги та влаштування вирівнюючого шару основи із щебенево-піщаної суміші у тих місцях де покриття зруйновано великоваговим транспортом. 

Відповідно до укладеного договору проведені роботи з влаштування вирівнюючих шарів асфальтобетону в кількості 7 134 т.

Нині виконується влаштування верхнього шару покриття завтовшки 5 см з гарячої асфальтобетонної суміші. Роботи проведені на площі 19 500 м², що складає 50% від запланованого обсягу укладання верхнього шару.

 

Також виконуються роботи на зупинкових комплексах. Зокрема, відновлення заїзних «карманів» із посадковими майданчиками поблизу с. Нижній Токмак.

 

Крім цього, на ділянці 3 600 м² на підходах до залізничного переїзду, буде влаштовано покриття із залізобетонних плит, заплановано укладання геотекстилю для армування асфальтобетонного шару покриття, для попередження копіюючих тріщин.

 

В рамках договору на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» для забезпечення безпеки дорожнього руху на всій протяжності відновлюваної ділянки автодороги загального користування місцевого значення О081977 Станція Верхній Токмак І - Вершина Друга буде нанесено горизонтальну дорожню розмітку, встановлено нові дорожні знаки, дорожні направляючі стовпчики та металеве бар’єрне дорожнє огородження на мосту через р. Токмак.