ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

У Запорізькому районі розпочато роботи на об'єкті визначеному Програмою Президента «Велике будівництво»

2020-07-29 10:21:54

В рамках Програми Президента «Велике будівництво» на обласній автодорозі загального користування місцевого значення О080789 Запоріжжя-Біленьке розпочато виконання капітального ремонту.  Проєктування відновлюваного об’єкта виконано за кошти обласного бюджету у 2019 році. Роботи, заплановані у 2020 році охоплять ділянку загальною протяжністю 2,4 км. Загальна площа укладання асфальтобетонного полотна складе 16 419 м².

В поточному році на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» на цій автодорозі заплановане поширення дорожнього полотна на площі 1 993 м². Яке охопить влаштування шару основи та двох шарів асфальтобетонного покриття.

На основній частині проїзду буде виконано холодне фрезерування асфальтобетонного покриття, що зазнало ушкоджень та руйнувань за роки експлуатації дороги на площі 15 302 м². Влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону на площі 16 419 м², влаштування армуючого синтетичного матеріалу та влаштування верхнього шару покриття ЩМА-20 завтовшки 6 см на площі 16 419 м².

 

Крім цього, на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» для забезпечення безпеки дорожнього руху на всій протяжності відновлюваної ділянки обласної автодороги загального користування місцевого значення О080789 Запоріжжя-Біленьке буде нанесено горизонтальну дорожню розмітку пластком холодного нанесення, встановлено нові дорожні знаки, металеве бар’єрне огородження та  дорожні направляючі стовпчики.

 

Також будуть виконані роботи на зупинкових комплексах. Зокрема, в межах м. Запоріжжя та с. Бабурка буде відновлено шість заїзних «карманів» із посадковими майданчиками.

 

Нагадуємо, що у Запорізькій області тривають посилені заходи габаритно-вагового контролю на дорогах з метою їх убезпечення від руйнування вантажним транспортом. На сьогодні обмежено рух на ділянках автомобільних доріг загального користування державного значення для транспортних засобів масою понад 24 тонни з 08.00 до 20.00 при температурі вище +28℃.