ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

На першій ділянці автодороги О081491 Більмацького району завершено укладання верхнього шару асфальтобетону

2020-07-23 08:45:00

В рамках програми Президента «Велике будівництво» триває поточний середній ремонт ділянки загальною протяжністю 8,2 км автошляху О081491 Пологи-Кінські Роздори-Андріївка-Нововасилівка-Бердянськ. Об’єкт складається з двох ділянок автошляху: одна протяжністю 3,5 км; друга - 4,7 км.

Так, на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» підрядна організація ТОВ «ІНТЕРМЕТГРУП» завершила влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття на площі 27 900 м². Також на цій ділянці завершені роботи із влаштування покриття з’їздів. Ведуться роботи з влаштування зупинкових та посадкових майданчиків.

 

Попередньо на об’єкті було проведено планування узбіч, ліквідацію дерев та порослі кущів, а також корчування пнів. Ці роботи необхідні для забезпечення безпеки дорожнього руху після завершення ремонтних робіт. Виконано фрезерування існуючого дорожнього покриття та влаштування вирівнюючих шарів з гарячої асфальтобетонної суміші.

 

Після завершення влаштування вирівнюючого та верхнього шарів покриття через добу виконано відбір кернів. Товщину шару виміряно на місці та відправлено до лабораторії для проведення відповідних випробувань, щодо якості укладеного асфальтобетону.

 

 

Одночасно на іншій ділянці автодороги О081491 Більмацького району протяжністю 3 км на межі з Бердянським районом, яка найбільш зруйнована великоваговим транспортом виконується регенерація конструктивних шарів дорожнього одягу за технологією холодного ресайклінгу.

На останок на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» для забезпечення безпеки дорожнього руху на всій протяжності відновлюваної ділянки автодороги загального користування місцевого значення О081491 Пологи-Кінські Роздори-Андріївка-Нововасилівка-Бердянськ у Більмацькому районі буде нанесено горизонтальну дорожню розмітку, встановлено нові дорожні знаки та дорожні направляючі стовпчики.