ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Завершено поточний середній ремонт ділянки дороги С080407 Веселівського району

2020-07-16 12:00:09

Поточний середній ремонт ділянки автодороги загального користування місцевого значення С080407 Новоуспенівка - Братолюбівка - /Т-08-05/ завершено.

 

Заходи з відновлення автошляху С080407 у Веселівському районі проведено в рамках Програми Президента «Велике будівництво».

На замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» на ділянці протяжністю 4,8 км фахівці підрядної організації ТОВ «Юнія-Транс» виконали:

- роботи з планування узбіч та розбирання дорожнього полотна;
- влаштування шару основи із щебеню фракції 20-40 та ЩПС у тих місцях де дорожнє покриття зруйновано великоваговим транспортом. Глибина відновлення основи дорожнього полотна становить 33 см;
- влаштування вирівнюючого шару з асфальтобетонної суміші у кількості 4 145 т;
- влаштування верхнього шару покриття з гарячої асфальтобетонної суміші завтовшки 5 см. Загальна площа укладання асфальтобетонного полотна склала 28 500 м². На ділянці працювали асфальтоукладальник, який розподіляв асфальтобетонну суміш шаром не менше 5 см із поперечним ухилом 25‰ в автоматичному режимі та ланка гладковальцевих котків.
- укріплення і планування узбіч;
- нанесення горизонтальної дорожньої розмітки для забезпечення безпеки дорожнього руху на всій протяжності відновлюваної ділянки.

 

Якість виконання робіт знаходилась під постійним контролем інженерів технічного нагляду ДП «Місцеві дороги Запорізької області». Зокрема, за добу після завершення робіт з влаштування вирівнюючого та верхнього шарів покриття виконано відбір кернів. Ці заходи здійснюються для перевірки зчеплення між шарами дорожнього одягу та якості використаного будівельного матеріалу. Вилучена проба має зберігати монолітність, а також пройти поетапний контроль у лабораторних умовах з метою перевірки показників властивостей шарів асфальтобетону, визначення їх товщини, фізико-механічних показників асфальтобетону і коефіцієнту ущільнення.

Відео