ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

ДП «Місцеві дороги Запорізької області»

Державне підприємство
«Місцеві дороги Запорізької області»

Новина

Будівельники готові до укладання асфальту на ділянці реконструкції в Кам’янсько-Дніпровському районі

2020-05-25 15:49:45

На замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» триває  реконструкція ділянки, протяжністю 1,1 км на обласній автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О080823 /Т-04-08/ - Дніпровка.

Нині будівельниками виконуються роботи із влаштування перехідно-швидкісних смуг на ділянці існуючої автодороги, до якої примикає реконструкція.

 

Якісне впорядкування дорожньої основи - запорука тривалого використання дороги після реконструкції. Тож, попередньо робітниками підрядної організації було проведено влаштування земляного полотна, роботи з ущільнення ґрунту, а також влаштування основи з піску завтовшки 15 см у кількості 2 541 м³. Завершено влаштування додаткового шару основи з доменного шлаку завтовшки 27 см у кількості 11 568 м². Також завершено влаштування додаткового шару основи з щебенево-піщаної суміші завтовшки 18 см. Завдяки проведеним заходам забезпечується якість виконання дорожніх робіт та збільшується термін використання автошляху.

 

Після влаштування 60 см основи з піску, доменного шлаку та щебенево-піщаної суміші, будівельники готові до влаштування двох шарів асфальтобетонного покриття.

Окрему увагу виконавці робіт приділяють штучним спорудам, які забезпечать водовідведення та захист від підтоплення. Зокрема, проєктом передбачено влаштування нової труби, діаметром 3х0,5 та впорядкування трьох наявних труб. Згідно з нормами ДБН України, під ними влаштовано відповідну щебеневу підготовку. Проведено розчищення вхідних отворів, створення стінок та гідроізоляції. Зазначені роботи знаходяться на завершальному етапі.